تهران هالیوودی می‌شود!

تبلیغات

تهران هالیوودی می‌شود!

تمساحی که با سیل و توفان و از طریق فاضلاب وارد شهر می‌شود و دنبال شکار است. ایده‌ای که بارها در فیلم‌های نفس‌گیر گیشه‌ای استفاده شده تا برق دندان جناب تمساح و استرس قربانی، مخاطب فیلم را میخکوب کند. راستش ممکن است ما از یک تمساح گوشت‌خوار و درنده اما تک و تنها بیشتر از یک اسکادران مجهز فضایی‌ها بترسیم. چون تمساح ترس ملموسی به مخاطب القا می‌کند و احتمال حضورش بیشتر از فضایی‌هاست.

اما جالب است همزمان با شایعه حضور یک تمساح در دریاچه چیتگر که احتمالش به ‌خاطر مصنوعی بودن دریاچه خیلی ضعیف است شایعه شده مونولیت یا سازه مرموزی که در گوشه‌وکنار دنیا دیده شده در تهران هم به رویت رسیده است.

خب تمساح را تا حدی می‌شود باور کرد، ممکن است یک ‌نفر بچه تمساحی را در دریاچه رها کرده باشد و او هم آن قدر ماهی خورده که خودش قد کشیده و حالا در تیررس نگاه ماست. هرچند عجیب و تخیلی است اما امکانش صفر نیست. اما جناب سازه فضایی را کجای دلمان بگذاریم؟

درباره این سازه مرموز هم احتمالاتی داده می‌شود. از جمله این‌ که یک شوخی است، یا یک کار تبلیغی و... برای همین ما بین این دو اتفاق مرموز ماجرای تمساح را انتخاب کردیم. هر چند ممکن است ابعاد هر دو ماجرا تا لحظه ای که شما مطلب را می‌خوانید روشن شده باشد. اما عجالتاً ما در این پرونده تمام حواشی و احتمالات وجود تمساح در دریاچه چیتگر تهران را بررسی کردیم. سری به شایعه‌های مشابه در گوشه وکنار دنیا زدیم. حتی از دلیل وجود تمساح در فاضلاب‌های آمریکا گفتیم و در نهایت منتخبی از شوخی‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی با این موضوع را هم بررسی کردیم. هر روز که از این شایعه‌ها در شهر نمی‌پیچد پس با ما باشید.

شاید تمساح باشد، نه تمساح نیست!

نکاتی درباره اخبار شروع این ماجرا تا امروز و مروری بر واکنش نهادهای رسمی مثل آتش‌نشانی محیط‌زیست و ...

داغ شدن بحث حضور یک تمساح در دریاچه چیتگر تهران از آن‌ جا شروع شد که یک نفر عکسی از این دریاچه گرفته بود که نشان می‌داد گونه‌ای مانند تمساح در آب شنا می‌کند. گفته می‌شود که همان زمان این فرد، عکس را در اختیار یکی از نگهبانان شیفت شب دریاچه چیتگر قرار داده است. در این بین، عکس در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر و شایعات بیشتری درباره‌اش مطرح می‌شود. به طور مثال، بعضی‌ها می‌گویند که ردپا و بقایای خورده ‌شده ماهی‌ها در اطراف این دریاچه نشان می‌دهد که موجود گوشت خواری مانند تمساح از نزدیکی این جا عبور کرده است. البته هنوز از تمساح عکسی واضح منتشر نشده و کسی این جانور را ندیده است، اما شایعات در این باره زیاد است و دریاچه چیتگر، چند روزی می‌شود که تعطیل شده است. جالب است بدانید محیط دریاچه چیتگر کاملا مصنوعی و آب آن در تصفیه‌خانه در حال گردش است. ساحل اطراف و کف‌سازی، به ‌صورت مصنوعی با سنگ‌ریزی و بتن ایجاد شده و محدوده اطراف هم در میان بزرگراه‌ها و برج‌ها محصور است. با این حال، واکنش‌ها به مطرح شدن این موضوع متفاوت بوده است که در ادامه خواهید خواند.

محیط زیست: تمساح بودن این جانور منتفی است

مدیرکل محیط ‌زیست شهرداری تهران وجود تمساح را رد کرده و به ایلنا گفته: « از اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران درخواست کردیم و آن ها چند نوبت از محوطه و دریاچه چیتگر بازدید کردند و با توجه به اطلاعات علمی، این‌ که این گونه تمساح باشد، بعید است. تمساح یک جانور دوزیست است و در دمای کمتر از ۴ درجه سانتی‌گراد از بین می‌رود؛ در نتیجه دوزیست‌شناسان اعلام کردند که با توجه به برودت هوا تمساح بودن این جانور منتفی است. به‌نظر می‌رسد گونه موجود در دریاچه اردک ماهی باشد. سر این گونه از دور شبیه به تمساح است و احتمالا آن را با تمساح اشتباه گرفته‌اند.»

آتش‌نشانی: بررسی‌هایمان با پهپاد ادامه دارد

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران، روز گذشته درباره آخرین جزئیات از عملیات جست‌وجوی تمساح در دریاچه چیتگر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: «آتش‌نشانی بنا به وظیفه خود، وقتی خبری از وجود یک حیوان وحشی در شهر دریافت کند، برای بررسی موضوع مراجعه خواهد کرد تا حیوان را شناسایی و مهار کند. در این مورد هم به ما خبر رسید که ردپا یا آثاری از تمساح گزارش شده است. در آخرین اقدام، اکیپ‌های ۳ و ۴ نفره را برای جست وجوی تمساح به دریاچه چیتگر اعزام وبا پهپاد، قایق و نیروی پیاده سطح آب و اطراف دریاچه را بررسی کردیم و مورد خاصی مشاهده نشد. البته احتمالا بررسی‌های ما چند روز دیگر ادامه داشته باشد. وسعت دریاچه زیاد است و اگر هم چنین چیزی باشد این حیوان به راحتی خود را نشان نمی‌دهد و بررسی‌ها برای یافتن تمساح ادامه دارد.»

معاون دریاچه چیتگر: ماهی سرسوسماری بوده است

معاون اجرایی پروژه دریاچه چیتگر عقیده دارد گونه‌ای که مشاهده و از آن عکس‌برداری شده، ماهی سرسوسماری است و در این باره گفته: «چندی پیش یکی از گردشگران دریاچه چیتگر عکسی از روی آب گرفته بود که نشان می‌داد گونه‌ای مانند تمساح یا الیگیتور فیش(ماهی سرسوسماری) در آب شنا می‌کند. همان زمان این گردشگر عکس را در اختیار یکی از نگهبانان شیفت شب دریاچه چیتگر قرار داد. ما با پژوهشکده آبزی‌پروری که زیرمجموعه شیلات است، قرارداد بسته‌ایم تا گونه‌های آبزی دریاچه را شناسایی و گزارش کند. در این گزارش‌ها وجود الیگیتور فیش در دریاچه چیتگر تأیید شده است، اما تاکنون گزارشی از وجود تمساح در دریاچه نداشتیم.»

سرسوسماری چه نوع ماهی است؟

سرسوسماری که این روزها نامش زیاد شنیده می‌شود، ماهی زینتی و کوچک آکواریوم‌های آپارتمانی نیست. این ماهی، بزرگ‌ترین گونه خانواده خود است که توانایی زندگی در آب و بیرون آب را دارد. فک بالایی آن دو ردیف دندان دارد و به جز آبزیان، از حیوانات کوچک اطراف رودخانه‌ها هم تغذیه می‌کند. طول حیوان حدود ۱۸۰ سانتی‌متر و وزن آن به ۴۵ کیلوگرم هم می‌رسد. شیوه شکار آن کاملا شبیه تمساح است و با پنهان شدن زیر سطح آب به طعمه خود حمله می‌کند.

یک نفر مدعی شده که بچه تمساح در آب رها کرده!

در این بین، رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران نظر دیگری دارد. او به برنا گفته: «وقتی یک پیکره آبی مانند دریاچه چیتگر در تهران ایجاد می‌شود، طبیعتا جاذب جانوران و در آن جا اکوسیستم مصنوعی تشکیل می‌شود؛ برای مثال در هفته‌های گذشته پرنده‌های مهاجر به دریاچه چیتگر آمدند. برخی از بررسی‌ها نشان داده که ۲۵ نوع ماهی در این دریاچه وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها را شهروندان رها کرده‌اند.» او با اعلام این که تا زمان دستیابی به حقیقت محدودیت‌هایی برای تردد در دریاچه چیتگر ایجاد شده است، می‌گوید: «هنوز نمی‌توان در این مورد با قطعیت صحبت کرد اما احتمال دارد تمساح خانگی قاچاق که این روزها رواج پیدا کرده، توسط یک شهروند غیرمسئول در دریاچه چیتگر رها شده باشد.» در این بین، گفته می‌شود مدتی قبل یک نفر به یکی از نگهبانان دریاچه گفته بود که بچه تمساحی را در آب رها کرده است اما صحت این گفته‌ها مشخص نیست و تا چند روز دیگر با تکمیل بررسی‌های ماموران آتش‌نشانی، همه چیز مشخص خواهد شد.





مطالب مرتبط
بخش نظرات

برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







.